Toelatingseisen

De opleiding tot lactatiekundige is een specialisatie op borstvoedingsgebied. Het is belangrijk om basiswerkervaring te hebben opgedaan in een gerelateerd werkveld zoals verpleging, verloskunde of kraamzorg. LET OP: alleen werkervaring in de kraamzorg telt mee, het diploma tot kraamverzorgende is NIET toereikend om toegelaten te worden.

De toelatingseisen voor de opleiding zijn gerelateerd aan de toelatingseisen tot het internationale examen van de IBLCE:

Toelatingseisen opleiding:

- een erkend diploma hebben binnen de Nederlandse gezondheidszorg (zoals verpleegkundige of verloskundige, het diploma kraamverzorgende geeft GEEN toegang)

- voldoen aan de scholingseisen van de IBLCE.

en

- 1000 uur ervaring hebben in borstvoedingsbegeleiding als gecertificeerd vrijwilliger of zorgverlener (eigen borstvoedingservaring of ervaring opgedaan als leerling/stagiaire tellen niet mee )

- een relevante stage/werkplek hebben van tenminste 16 uur per week

- goed engels kunnen lezen

- basis computervaardigheden

 

Het is niet mogelijk om deel te nemen aan de opleiding indien u niet aan bovenstaande eisen voldoet.

 

De lessen worden in het Nederlands gegeven en het internationale examen kan naar keuze in het Nederlands worden gedaan. De voornaamste literatuur is in het Engels

 

Om deel te nemen aan het internationale examen dient u op het moment van aanvragen van het examen in de vijf jaar voorafgaand aan het examen:

- tenminste 1000 uren ervaring in borstvoedingsbegeleiding (eigen borstvoedingservaring of ervaring opgedaan als leerling/stagiaire tellen niet mee) te hebben

- tenminste 90 uur borstvoedingsspecifieke scholing te hebben gevolgd (wordt door onze opleiding verzorgd)

daarnaast heeft u:

- een erkend diploma in de nederlandse gezondheidszorg* of voldoet u aan de eisen van de IBLCE.

 

Indien u twijfelt of u aan de toelatingseisen voldoet, neemt u dan contact op met de IBLCE.

 

De toelatingseisen worden vastgesteld door de internationale organisatie (IBLCE) die het examen organiseert en hier kunnen door ons geen uitzonderingen op worden gemaakt.